Lieve kleurtjes en zachte garen, maken samen dit zoete regenboog cadeautje. Of voor jezelf, dat kan natuurlijk ook. Deze bijtring is onderdeel van een setje met gehaakte regenboogjes!
Mijn nichtje is geboren! Daar moest natuurlijk een cadeautje voor gehaakt worden. En het thema van de babykamer is “roze regenboog”. Daarom heb ik een setje gemaakt in het regenboog thema. Je kunt natuurlijk alle kleuren van de regenboog kiezen maar ik heb gekozen voor een creme kleur, een zalm kleur, een oud roze kleur en een koper kleur. Het complete setje bestaat uit de regenboog deken, de regenboog bijtring, de regenboog rammelaar, het sterrenpoppetje. Lees verder voor het gratis haakpatroon van de bijtring:

Materialen: Stylecraft Special Double Knit, ik heb de kleuren Cream, Stone, Vintage Peach en Copper gebruikt, haaknaald 5, vulling, een bijtring, een stompe naald.
Voor het hele setje (de deken, de bijtring, de rammelaar en het knuffeldoekje) gebruikte ik van elke kleur 1 bol. Mocht je wat ruimer haken dan heb je van Copper misschien 2 bollen nodig.

hv – halve vaste
v – vaste
stk – stokje
hstk – half stokje
dstk – dubbel stokje
rlstk – reliëfstokje
L – losse
Bold tekst x6 – herhaal 6 keer wat dik gedrukt staat
( ) – totaal aantal steken per toer

Je kan het in spiraal haken, of je sluit elke toer met een hv, start de volgende toer met een losse. Dat is wat je zelf het makkelijkst of mooiste vind
Begin met kleur cream
1 – 10l, 1 keerlosse
2 – 8v, 5v in 1 steek x2 (16v) (begin hier in de 3 losse, haak de 5v in de losse die je hebt overgeslagen)
3 – 8v, 2v in 1v x5 x2 (26v)
Wissel naar kleur Stone
4 – 26v
5 – 8v, 2v in 1v, 1v x5 x2 (36v)
Wissel naar kleur Vintage Peach
6 – 8v, 2v in 1v, 2v x5 x2 (46v)
7 – 46v
Wissel naar kleur Copper
8 – 8v, 2v in 1v, 3v x5 x2 (56v)
9 – 8v, 2v in 1v, 4v x5 x2 (66v)
10 – haak alleen in de achterste lus (66v)
Vouw je werkje dubbel en haak of naai het werkje dicht, vul het ondertussen op.
Om er een bijtring van te maken haak je een lapje van 5v+keerlosse, 7 toeren (ligt aan het formaat van je bijtring, pas het lapje daaraan aan)
Het lapje vouw je om de bijtring en naai je vast aan de regenboog.

Gratis haakpatroon – regenboog rammelaar