Twinning is winning! Twee super leuke setjes voor onze zoon en dochter. Dit patroon is redelijk simpel, maar dat hangt denk ik vooral af van je stofkeuze. Ik had een rekbare en een niet rekbare stof gecombineerd. Dat bleek vrij onhandig! Het harige stofje bleef netjes op zijn plek terwijl het stofje met printje alle kanten uit ging. Mijn variant is dan ook niet zo mooi te dragen met het printje naar buiten. Het gilet is ook super leuk te maken met een zacht teddy stofje en een katoenen voering. Deze 2 setjes bestaan uit meerdere gratis naaipatronen.

Broekjes:
Het broekje met klaprozen in de kleinere maat (maat 74) heb ik al eens eerder gemaakt bijvoorbeeld bij dit Newborn Setje. Ik heb de boordjes dubbel zo lang gemaakt zodat deze omgeslagen kunnen worden. En ik heb de omtrek iets breder gemaakt en deze met plooien erin vast genaaid aan de buikboord. Hier vind je het gratis naaipatroon van broekje Cas.
Het grotere bever broekje (maat 92) had ik ook al een aantal keren gebruikt voor pyjama broekjes van reststofjes. Ons zoontje is erg smal, dus ik gebruik al een hele tijd het patroon in maat 92 en maak alleen de pijpen onderaan steeds iets langer. Het is een makkelijk patroon en is zeker geschikt voor beginners. Hier vind je het gratis naaipatroon van Dex Pants.

Het gilet:
Het giletje is gemaakt met een basispatroon voor een T-shirt. Mocht je al een goed passend patroon hiervoor hebben dan kun je deze gebruiken. Bij het patroon voor het gilet hebben ze dit basis patroon voor een T-shirt gebruikt. Dit patroon valt erg groot. Ik probeerde maat 68 te maken en had het patroon in maat 68 hiervoor gebruikt maar mijn nichtje met maat 80 paste het gilet prima. Ik zou dus zeker een maat kleiner gebruiken.
Het patroon van het gilet zelf is heel makkelijk beschreven met foto’s en al erbij. Behalve dat mijn stofjes niet echt meewerkten vind ik dit patroon voor een beginner met enige ervaring, goed te doen. Het gratis patroon voor het Teddy Gilet kun je hier vinden.