Eens een keer niet wat gehaakt, maar wel een gratis patroon en super makkelijk om te maken! De bobbieshort. Dit leuke broekje is een van mijn eerste naaiwerkjes en heel goed te doen! Ik heb hem gemaakt met hydrofielen met leuke prints, lekker luchtig voor de zomer. De broekjes zijn ook te maken met katoen of tricot. Het gratis patroon is van maat 80 tot maat 122.

Benodigdheden: naaimachine, hydrofiele doeken 60×60, elastiek 2cm heb ik gebruikt.
Per broekje gebruikte ik 1 hydrofiele doek (maat 80), mocht de doek een print hebben met een boven en onderkant, of je maakt een grotere maat dan maat 80, dan heb je 2 doeken nodig. Was de stof eerst uit, want let erop dat hydrofiel heel erg krimpt bij de eerste keer wassen.

Klik hier voor het gratis patroon van de Bobbie Short van Iris May. Ik heb versie 2 gebruikt maar dan zonder de ruffle.

Gratis naaipatroon – bobbieshort maat 80-122