Op de wat koudere dagen is niets lekkerder dan een zelf gehaakt vestje voor je kleintje! Dit gratis haakpatroon is heel makkelijk te doen! Ik heb meerdere varianten gehaakt op een basis patroon. Je kan een andere dikte garen, of een andere maat naald gebruiken om de maat van het vestje aan te passen. Haak er een zakje op voor een stoere uitstraling, of een bloemetje voor de meiden! Klik hier voor het gratis patroon van een mini bloemetje. Lees verder voor het gratis haakpatroon:

hv – halve vaste
v – vaste
st – stokje
hst – half stokje
dst – dubbel stokje
L – losse
Bold tekst x6 – herhaal 6 keer wat dik gedrukt staat
( ) – totaal aantal steken per toer
Mocht een magische ring niet lukken, dan kun je ook 3 lossen haken, dan gebruik je de eerste losse als ring.

De basis van het haakpatroon van het babyvestje is hier te vinden.

gratis haakpatroon – babyvestje

Vestje met een streepjes patroon:
Materialen: royal garen okergeel, haaknaald 6, 5 knoopjes

Voor dit vestje heb ik het patroon van maat 62 gevolgd. Tot en met toer 10 heb ik het patroon gevolgd van wolplein. Wat ik anders heb gedaan dan bij het standaard patroon is, ik ben door gaan haken met halve stokjes. Hierdoor krijg je een soort van streepjes patroon wat ik erg stoer vind voor een jongetje. Daarnaast heb ik de laatste 2 toeren van de onderkant, en de laatste 4 toeren van de mouwen, alleen maar vasten gehaakt. Ook heb ik knoopjes gebruikt in plaats van knoopjes gehaakt.

Tm toer 10: volg patroon
Toer 11 tm 27: 76 hst (76)
Ga verder met de mouwen in het patroon van wolplein.

gratis haakpatroon – babyvestje

Klik hier voor het gratis patroon van het olifantje

Vestje met 2 kleuren:
Materialen: super soft, haaknaald 5, 4 knoopjes

Voor dit vestje heb ik het patroon van maat 62 gevolgd. Wissel bij toer 2 van kleur. Wissel hierna bij elke 4 toeren van kleur. Haak 2 toeren meer om goed uit te komen qua kleur, ik heb in totaal 29 toeren gehaakt. Wissel bij toer 18 van de mouwen van kleur en haak verder met alleen maar vasten. Ik heb nog 3 rijen vasten omgehaakt om het hele werk, in de 2e rij vasten heb ik de knopenbies verwerkt door 2 steken over te slaan met lossen op de plekken waar ik de knopen wil hebben. Als je het hele werk omhaakt, let erop dat je op de hoeken, bovenaan en onderaan 3 vasten in 1 steek doet.

dav

Klik hier voor het gratis patroon van Udo de Uil

Truitje met verloopgaren:
Materialen: verloopgaren katoenmix, haaknaald 5

Voor dit truitje heb ik het patroon van maat 62 gevolgd. Tot en met toer 10 volg je het patroon. Haak met een hv de 2 voorpanden aan elkaar en hecht de draad af. Je hecht de draad nu onder een oksel aan(het maakt niet uit welke). Dit doe je zodat je het begin later niet terug vind. Vanaf hier heb ik alleen maar hstk gehaakt. Verder zijn de mouwen en de halsboord hetzelfde als het patroon van wolplein. Je zou in plaats van een V hals ook nog een knopenbies kunnen maken zodat je hem kan sluiten met bijvoorbeeld 2 knoopjes.

Tm toer 10: volg patroon van wolplein, maak hv om de 2 voorpanden te sluiten, hecht af
Toer 11: hecht aan met een hstk onder een van de oksels en haak nog 73 hstk (74)
Toer 12 tm 27: 74 hst
Toer 28: 74 v
Ga verder met het mouwen via het patroon van wolplein